акад. Николай Денков
Николай Денков Снимка: БТА архив

Ние потвърдихме нашата ясна позиция, че ще сме опозиция. Третия мандат не сме обсъждали, защото сега има първи и втори и трябва да се направи всичко възможно да се състави правителство. Обсъдихме и как можем да направим по-ефективна борбата с корупцията. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков след проведените консултации при президента.

„Задача на Бойко Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. Той свали две наши правителства и не виждам с какви очи застава и иска подкрепа. Ние не му дължим нищо. Той дължи на българските граждани да поеме отговорност и да формира кабинет, след като два пъти е свалял редовни правителства. Нека не се представя за жертва на ситуацията“, категоричен бе той.

„Нека Борисов да въведе ред в хаоса, който сам сътвори. Истинско правителство означава да има ясни приоритети и политики, за които да се търси подкрепа. Кажете ми какво са показали ГЕРБ в това отношение? Водят се задкулисни разговори за постове и министерски кресла. В ПП-ДБ няма разцепление. Напълно единни сме какви трябва да са следващите ни политически стъпки“, завърши акад. Денков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук