Николай Денков
Николай Денков Снимка: БГНЕС

Тримата освободени полицаи е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано.Необходимо е да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя докрая, заяви пред журналисти премиерът Николай Денков.

Припомняме, че е образувана дисциплинарна проверка, която за по-малко от 48 часа е установила петима полицейски служители, които са превишили правата си и нарушения на служебната дисциплина по време на протеста на футболните фенове миналата седмица. Трима от тях вече са отстранени от длъжност. При другите двама продължава вътрешното разследване за изясняване на фактите и тяхната степен на виновност. Отстранените полицейски служители са един командир на отделение и двама старши полицаи. В хода на същата проверка се установяват и други служители, които ще понесат отговорност за своите действия.

„Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван“, заяви още Денков.

Той коментира и ситуацията с шахматните федерации, тъй като само една от тях притежава лиценз.

„Изключително важно е, че момичетата успяха да се съберат в последния момент и да направят отбор за Европейското. Можеше и този момент да се изпусне. До края на седмицата ще направим среща с федерациите, за да няма пречки оттук-нататък“, каза министър-председателят.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук