Николай Денков

„Ние трябва да бъдем готови в края на август с ясен сценарий как стартира учебната година“. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Към края на август ще има яснота както по отношение на ваксинирането в системата, така и какво ще се случи към 15 септември, посочи той.

„Направено е всичко възможно да се информира цялата система защо е важно работещите в нея да се ваксинират“, увери просветния министър.

По думите му притесненията на хората продължават да бавят процеса. Интересът към информационната кампания сред работещите в системата на образованието според Денков е бил изключително голям. В срещите са участвали над 85 на сто от директорите на училища и детски градини. Около 20 медицински специалисти са се включили в кампанията.

„Хората изпитват огромна нужда да получат надеждна информация“, обясни Денков.

Запитан как гледа на идеята за задължителна ваксинация Николай Денков посочи, че предпочита положителните стимули.

„Българинът има нагласа, че ако нещо се прави задължително, той ще резистира, ще се опитва да се съпротивлява“, каза още той.

Денков: От парите следват ученика към парите следват качеството

Министърът на образованието изтъкна, че от принципа „парите следват ученика“ трябва да преминем към принципа „парите следват качеството“. Но големият проблем е, че няма методика за оценка на добавената стойност, която дава едно училище.

Денков коментира още, че Националното външно оценяване не бива да се премахва. Защото без него няма да има картина на системата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук