Народно събрание

Народните представители ще разгледат редица законопроекти на пленарното заседание в четвъртък. Освен тях ще разгледат и и Доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Депутатите ще гласуват Законопроект за ратифициране на Споразумението за финансов принос между Република България и ЕС по отношение на Раздел „Държава членка“ по програма InvestEU, внесен от Министерски съвет. Целта на Споразумението е да се определят партньорите по изпълнението, условията за сключване на гаранционно споразумение между тях и ЕК, както и да се определят конкретните ангажименти на страните във връзка със сроковете и изпълнението на финансовите условия за провизиране и реда и условията за използване на средствата по раздел „Държави членки“ от Регламента за InvestEU.

Друг проект на закон, заложен в дневния ред е Законопроект за ратифициране на Спогодбата за въздушни съобщения между правителството на Р България и правителството на Кралство Саудитска Арабия. По силата на Спогодбата ще могат да се извършват превози на пътници, товари и на поща по редовни въздушни линии между договарящите се страни. Това ще създаде условия за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, ще стимулира туризма, ще отговори на потребностите на гражданите за удобен директен превоз по въздух.

Народните представители ще разгледат и Доклад за дейността на Временната комисия за разглеждане на въпросите с недостига и високите цени на дървата за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 и за изготвяне на предложения за справяне с тези проблеми.

Вицепремиерът Атанас Пеканов ще бъде изслушан от парламентарната подкомисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове. Депутатите от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслушат служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по актуални въпроси. А служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев ще говори в Комисия по транспорт и съобщения.

Министърът на културата Велислав Минеков ще отговаря на актуални въпроси на заседание на парламентарната Комисия по културата и медиите, а министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев – на депутати от ресорната комисия.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук