Народно събрание

Ден преди началото на работата на 46-ото Народно събрание, парламентарните групи провеждат днес заседания в партийните си централи. Ръководствата им се срещнаха вчера, за да обсъдят технически въпроси около дневния ред и разпределението на местата в пленарната зала. Днес парламентарните групи се събират, за да вземат своите решения.

От „Има такъв народ“ не потвърдиха, че отново ще предложат Ива Митева за председател на 46-то НС. Александър Ненков от ГЕРБ допусна възможността партията му да не направи своя номинация за председател на парламента. Парламентарната група на „БСП за България“ е възможно да има номинация за председател. „Нека да се проведат обсъжданията, но аз не не изключва възможността ние също да имаме предложение“, заяви вчера Георги Свиленски.

Демократична България ще обсъдят тепърва кого да подкрепят. „Изправи се! Мутри вън!“ стана ясно, че са готови да подкрепят Ива Митева, а Татяна Дончева е тяхната номинация за заместник-председател.

ДПС засега не споменават име на кандидата си за представител на ръководството на новото народно събрание. Вече стана ясно, че 46-ият парламент ще продължи да работи в старата сграда. Само ГЕРБ настояват депутатите да се преместят в ремонтираната зала на бившия партиен дом.

Партия „Има такъв народ“ ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС – 63. Парламентарната група на „БСП за България“ ще бъде от 36-ма народни представители, на „Демократична България“ – от 34-ма, на ДПС – от 29, на „Изправи се! Мутри вън!“ – от 13.

46 НС ще бъде открито от най-възрастния депутат, който и този път ще бъде Мика Зайкова от „Има такъв народ“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!