Народно събрание

Депутатите приеха със 122 гласа „за“, 35 – „против“ и двама въздържали се проекторешението на управляващата коалиция агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да плати веднага половината от сумите по договорите, сключени за ремонт и поддръжка на пътищата.

Другата половина ще се преведе след доклад на Комисията по регионална политика към Народното събрание за резултатите от работата.

Дебатите продължиха повече от три часа и бяха разгорещени.

БСП към ГЕРБ: Как не ви е неудобно?

„Не ви ли е неудобно, колеги от ГЕРБ, точно вие да излизате и да говорите за пътища, при положение че пътищата се превърнаха в нарицателно на корупцията през последните 12 години? И наистина трябва да си носител на “Оскар“, за да може да излезеш тук и да говориш по този начин, точно за пътища“, каза от трибуната председателят на Комисията по транспорт и съобщения и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов.

ПП: Решението е много важно

Председателят на регионалната комисия в Народното събрание Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ подчерта важността на гласуваното решение: „За мен то е повече решение, за да имаме някаква нормална поддръжка на българските пътища и да се търси отговорност на лица, които са били част от тези порочни практики“.

Според опозицията е незаконно

Опозицията се противопостави и обяви решението за противозаконно. Депутатът Йордан Цонев от ДПС го нарече: „Правим абсурд, правим прецедент, от който се възползват и следващи управления. Санкцията е за хората, за бизнеса. Така не се създава инвестиционен климат. Така можете да докарате само инвестиции като онази, едномилиардната, с паметната записка“.

Същевременно българска браншова камара „Пътища“ излезе на втори национален протест днес. Участниците блокираха ключови пътни артерии. Без съмнение те трябва да си получат парите, но въпросът е защо не държат сметка на мениджърите си, които през годините авансово са получавали милиони, а сега се оплакват, че парите са спрели.

 Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук