Депутатите ще решават тази седмица дали да отстранят представители на “Възраждане” от участие в парламентарни комисии заради посещението им в Москва.

Внесени са няколко проекта на решения за промени в състава на комисиите, а именно отстраняването на Ивелин Първанов от комисията по отбрана и изключването на Първанов и Ангел Георгиев и от комисията по външни работи.

Обича ли „Възраждане“ Русия повече от България?

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за българските лични документи, свързани с издаването на дипломатически и служебни паспорти.

Промените бяха гласувани със 168 гласа „за“. Вносител на измененията е Министерският съвет. С гласуваните текстове на първо четене се извършват промени, които пряко засягат функциите, изпълнявани от Министерството на външните работи (МВнР) и задграничните представителства на България в чужбина. В доклада на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред се посочва, че измененията имат за цел повишаване на ефективността при издаването и ползването на дипломатически и служебни паспорти.

Освен това депутатите тази седмица ще гледат на първо четене промените в Закона за здравето, второ четене на промените в Закона за защита на растенията, второ гласуване на промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, както и второ гласуване на промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

Ще бъде приет и Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет през 2022 г., както и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката и индустрията за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба за 2022 г.

Ще бъдат обсъдени и два законопроекта: Законопроект за ратифициране на Споразумението за изменение № 1 към Споразумението за предоставяне на подкрепа за проекти от 30 януари 2019 г. между Комисията за енергийно и водно регулиране на Република България и Европейската банка за възстановяване и развитие, както и Законопроект за ратифициране на Споразумението за създаване на международна Фондация „Европейски съюз – Латинска Америка и Карибите“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук