Белмекен сняг

163 спортисти остават блокирани в националната спортна база в Белмекен. Сред тях е и националният ни отбор по борба. За момента пътят остава затрупан и те не могат да напуснат базата, съобщи тази сутрин пред bTV треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян.

Снежните преспи са над 2 метра, а мокрият сняг е образувал снежна стена.  Пътят до спортната база граничи с три общини и нито една от тях не се ангажира с почистването му. Комплексът разполага със собствен роторен снегорин.

Очаква се почистването на базата да започне най-рано следобяд, каза управителят на комплекса Илиан Пищиков пред БНР. За да започне разчистването на пътя трябва да спре

„Всички спортисти в базата са добре и тренират, няма спешен случай, който да налага авариен сценарий. В момента вятърът е много силен и не можем да започнем да разчистваме – има буря. Два – три км. около стената на язовир Белмекен е невъзможно  да започне разчистването.Ние винаги сами си разчистваме – това е ежедневие при нас.163 души са в момента тук – няколко национални отбори са тук – по борба и бокс и националния отбор по плуване на Унгария – всичко е съвсем нормално, на 30 януари част от отбора по борба ще си тръгнат, но чакаме на 1 февруари националния отбор по щанги, плувци от Малта, каза още Пищиков.

За спортистите е осигурено всичко необходимо, имат храна и провизии и очакват само пътят да бъде отворен, за да се приберат в София.

Остава усложнена обстановката и в Североизточна България. Десетки хора прекараха нощта в колите си край Аксаково в очакване пътят за Добрич да бъде разчистен. Тази сутрин пътят Добрич-Варна беше отворен за моторни превозни средства до 12 тона.

12 села в община Добрич са без ток. В общините Суворово и Долни чифлик е обявено частично бедствено положение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!