22-ма души са загинали при наводнения в американския щат Тенеси. Други 50 са в неизвестност. Сред жертвите има две 7-месечни бебета. В списъка на изчезналите има и деца. Спасителни екипи продължават да претърсват рухналите къщи, за да търсят оцелели.

Рекордното наводнение започна в събота, потопи цели пътища и извади телефонни и електропроводи, предава BBC.

Имената на изчезналите са изброени на табло за обяви в спешен център в окръг Хъмфрис, като роднините са напуснали, страхувайки се от най-лошото.

На страницата на окръга във “Facebook” хората отчаяно търсят информация, която би могла да помогне за намирането на изчезналите им приятели и роднини. Повечето от изчезналите са от град Уейвърли.

Властите се опасяват, че броят на жертвите може да нарасне.

Нанесени са сериозни материални щети

Стихията е разрушила постройки. Проливните дъждове са били съпроводени от силен вятър, който е прекъснал електричеството на хиляди домакинства. Над 19 000 души са без ток и телефонни услуги. Изкоренени са множество дървета и са преобърнати коли. Много пътища са блокирани от водата. Училища и спортни зали се превърнаха в евакуационни центрове.

Президентът Джо Байдън изказа съболезнования на близките на починалите и каза, че администрацията е готова да помага там, където се налага.

Оценка на щетите ще започне след оттеглянето на водата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!