кабинет, министри, вота на недоверие

Девет министри от кабинета ще участват в петъчния парламентарен контрол.

Регионалният министър Петя Аврамова ще отговаря първа. Към нея има зададен само един въпрос, свързан с изграждането на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Веднага след нея излиза министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Пред депутатите той ще говори по няколко теми, сред които поредния случай на нахапан човек от бездомно куче, действията на полицията по време на провежданите в страната национални протести, полицейското присъствие на мероприятията на БСП, оградата на границата с Турция и интегрираната система за охраната ѝ.

Участие в контрола ще вземе и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той ще трябва да поясни как се развива сектор „свиневъдство“, както и какви са средствата за превенция срещу болестите, пренасяни от диви животни.

Отчет на контролната дейност на НЗОК, построяването на национална педиатрична болница, нарастването на дълговете на болниците и състоянието на центровете за спешна помощ в област Перник – това са въпросите, на които трябва да отговори здравният министър Кирил Ананиев.

Правосъдният министър Цецка Цачева ще отговаря на депутатски въпрос, свързан с детското правосъдие, а образователният Красимир Вълчев – за дигитализацията в училищата и Наредбата за приобщаващо образование.

Министърът на спорта Красен Кралев пък ще внесе яснота относно строежа на нова спортна зала в Кърджали.

За предоставянето на статут на недвижима културна ценност, напредъка на страната ни в областта на защитата на интелектуалната собственост и проведен пърформанс в Националната художествена галерия ще трябва да отговаря министъра на културата Боил Банов.

Последен на трибуна ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Към него има отправено само едно питане, свързано с изпускането на отпадъчни води от фирмена промишлена инсталация.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!