Кметът на Карлово Емил Кабаиванов
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов Снимка: Би Ти Ви

Екипи на Басейнова дирекция „Източен беломорски регион“ ще следят днес нон стоп притоците на река Стряма в селата Каравелово и в Богдан. В четвъртък кметът на община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение заради застрашително покачване на нивото на река Стряма. Причината са обилните дъждове и снеговалежи, което води до свличането на много наноси от Средна гора.

Дежурните екипи ще докладват за състоянието на притоците и река Стряма, за да се реагира веднага, ако се наложи. Тежка техника ще изгребва наносите.

Трима министри – на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и на земеделието, посетиха вчера Каравелово.

„Отпуснали сме над 8,5 млн. лв. за основен ремонт на пътищата, плюс водопроводите. Още 12 млн. лв. за възстановяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лв. за нови мостове и съоръжения, и 3 млн. лв. за почистване“, заяви министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

Хората в двете села са притеснени, че на места водите са на малко разстояние от дигите и отново може да бъдат залети. За да бъде решен проблемът трябва да бъде изготвен и реализиран проект, който да бъде финасиран от държавата.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук