Димитър Бербатов

Димитър Бербатов се яви на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Около 10,30 часа тази сутрин той влезе в сградата на ГДНП в столичния квартал Младост 4. На излизане Бербатов обясни и какво се е случило по време на самия разпит, но детайлна информация отказа да съобщи.

Кандидатът за президент на БФС е бил привикан, за да потвърди информация по сигнали срещу БФС, които са били подадени от различни клубове. 

„Потвърдихме това, което клубовете са ни казали. Дадохме и нещата, които имаме като информация и това беше. Правихме го вече няколко пъти, така че сме свикнали. Повече информация органите на реда могат да ви дадат. Предполагам, че това е информация, която не трябва да се изнася. Факт е, че сме тук. Това доказва, че клубовете, което са ни дали като информация, а ние сме длъжни да го направим. Има си компетентни органи. Наше задължение като граждани е да подкрепим това, което има в сигнала“, сподели Димитър Бербатов.

„В какъв срок очаквам развитие по случая? Не мога да се ангажирам със срокове, има си компетентни органи. Нашето задължение като граждани е когато ни повикат тук, да подкрепим това, което е в сигнала“, добави той.

Заедно с Бербатов бяха и двама от членовете на екипа му – Петър Величков и Борис Станков.

Малко преди това Димитър Бербатов даде интервю за БНТ, в което сподели, че ще подкрепи протестните действия на привържениците пред сградата на БФС в Бояна.

Фенове опъват палатки пред БФС

Междувременно фенове на ЦСКА започнаха да се събират и опъват палатки пред централата на БФС в Бояна. Както е известно от „Армията“ призоваха за безсрочен протест, който да стартира в 12 часа днес. Причината са наказанията, които БФС наложи на участниците в конгреса, който Димитър Бербатов и екипа му организираха на 18 март в НДК. Аматьорските клубове бяха изхвърлени от структурите на централата, а ЦСКА и Янтра отнесоха по 15 000 лв. глоба. На изпълнителния директор на „червените“ Филип Филипов пък му бе забранено да се занимава с футбол за срок от 1 година.

Поради тази причина клубът инициира денонощния палатков лагер, като призова към него да се включат привърженици и на други отбори.

„Протестът ще бъде с мирни средства и няма крайна дата, като в близките дни в Бояна се очакват и футболни отбори и привърженици от цялата страна, които смятат, че е дошло време за промяна в родния футбол. Ръководството на ЦСКА е категорично, че клубът няма да се откаже от протестните действия, докато справедливостта не възтържествува“, обявиха „червените“.

Привържениците имат разрешение за протеста от Столична община. На място има и полицаи, които ще следят за спазването на реда.

Тарторът на Сектор „Г“ Иван Велчев, който беше един от първите пред сградата на БФС в Бояна, обяви, че Стойчо Младенов и щабът му ще пристигнат на протеста в 12:30 часа.

За петък (1 април) се подготвя голям протест срещу ръководството на родния футбол, който да се проведе в центъра на София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук