На 59-ата церемония наградата за най-добър футболист на годината отива при Димитър Илиев от Локомотив Пловдив, който по-рано същата вечер получи и приза за най-добър нападател. Той беше избран с 216 т., като след него на 2-ро и 3-то място съответно останаха Антон Недялков от Лудогорец  със 176 точки и Васил Божиков от Слован Братислава – 63 точки.

Наградата на Илиев му беше връчена лично от Димитър Бербатов.

„Да получа тази награда, от когото съм се възхищавал… Такива футболисти се раждат на милиард. Огромна чест е да запиша името си до такива футболисти, които са оставили следа в българския и световния футбол. Искам да кажа няколко думи и за Васил Божиков. Поздравления, да си капитан на чужд отбор е достойно за уважение. Показа една достойна мъжка игра. Искам да се обърна и към Антон, който също заслужава тази награда. Всички стискаме палци Лудогорец да се представи достойно срещу Интер и да ги острани. Не съм мечтал за такава 2019 година. Изключителна година за мен и моя отбор. Бъдете здрави и щастливи. Нека си пожелаем да се класираме на Европейското първенство. Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен и сбъдват една мечта“, каза Димитър Илиев.

Треньор номер 1 на годината пък стана Стойчо Младенов, който тренира казахстанския футболен отбор Кайсар. Младенов е на подготовка със своя клубен отбор, затова наградата получи неговият мениджър Мирчо Димитров.

Наградата „Лъвско сърце“  грабна Владислав Стоянов , който се завърна във футбола след тежка контузия. Той си пожела следващата година отново да бъде награден, но този път с „Футболист на годината”.

С приза „Най-красив гол„ беше отличен Ален Ожболт от Локомотив Пловдив с общо 19 от 30 точки. За втора поредна година Клаудио Кешеру от Лудогорец спечели наградата за най-добър чуждестранен футболист. Футболист номер 1 в женския футбол пък стана Евдокия Попадинова, а Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев получиха награди за изключителен принос към българския футбол.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!