Румен Порожанов
На снимката: земеделският министър Румен Порожанов

Директорът на изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Григор Гогов се очаква да подаде оставка до понеделник, заяви земеделският министър Румен Порожанов след първото заседание на Централния епизоотичен съвет.

„Появиха се едни упреци по отношение на изпълнителния директор по горите Григор Гогов. Независимо от всичко, по искане на самия г-н Гогов, той ще подаде молба за освобождаване и предполагам, че това ще се случи днес или в понеделник“, заяви Порожанов.

Мотив за исканата оставка на Гогов стана разкритата в телевизионен репортаж близост до фирма, която е доставчик на коловете за изграждане на оградата по сухопътната ни граница с Румъния. За тези колове е поискана и тройно по-висока цена. Стана ясно още, че съпругата на Гогов е в управата на тази фирма. Същевременно е хванат камион с незаконна дървесина, който е пътувал към склад на компанията.

„По отношение на сигнала, който беше изпратен, ние направихме проверка за пореден път и тя не установи пряк конфликт на интереси. Независимо от всички, аз съм го изпратил на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (НКОНПИ)“, обясни министърът.

На пресконференция в БТА на 13 септември председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов призова за оставките на министър Порожанов, на шефовете на БАБХ и на ИАГ.

„Изпратил съм на КОМПИ всички данни, които се съдържат в сигнала, каза земеделският министър и допълни, че Гогов ще подаде молба за освобождаване. „Това ще се случи днес или в понеделник“, поясни министър Порожанов.

Той каза още, че по отношение на сигнала, който е изпратен, не е установен пряк конфликт на интереси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!