Доналд Тръмп
На снимката: Доналд Тръмп

Доказателствата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп за неправомерно поведение и възпрепятстване на правосъдието са „съкрушителни“, се казва в окончателния доклад на разследването на Камарата на представителите, съобщи АФП.

„Доказателствата за неправомерното поведение на президента са огромни, има и доказателства за възпрепятстване на Конгреса – се казва в доклада, който има за цел да подкрепи официалните обвинения срещу Тръмп – Разследването за импийчмънт установи, че президентът Тръмп, лично и действайки чрез агенти вътре във и извън американското правителство, е поискал намесата на чуждо правителство, това на Украйна, за да се облагодетелства за преизбирането си.“,

През април анонимен служител подаде жалба за потенциални злоупотреби с власт на президента, в която се твърди, че той се е обадил по телефона на лидера на Украйна и го е помолил да разследва потенциалния му съперник на изборите през 2020 г. Джо Байдън. Жалбата накара демократите да започнат официално разследване за импийчмънт, което доведе до лавина от показания на няколко свидетели, включително настоящи и бивши дипломати или служители на администрацията, до голяма степен потвърдили данните за законово нарушение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук