Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е направил тайни записи на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, въпреки по-ранния намек за противното.

„При всичките съобщения в последно време за електронно следене, прехващане, разкриване и незаконно изтичане на информация, нямам представа дали има „ленти” или записи на разговорите ми с Джеймс Коми, но аз не съм правил и не разполагам с такива записи”, написа Тръмп в серия от туитове, цитирани от Ройтерс.

Тръмп започна да се занимава със спекулации за подобни записи, няколко дни след уволнението на Коми на 9-и май. Тогава президентът на САЩ отново използва социалната мрежа, за да напише:

„Джеймс Коми, по-добре да се надяваме, да няма записи от нашите разговори”.

В Сената бившият директор на ФБР заяви под клетва, че Тръмп поискал от него да му е лоялен и му казал да прекрати разследването на руската намеса в американските избори от 2016г. в частта, засягаща бившия съветник за националната сигурност на президента Майкъл Флин. Ако това бъде потвърдено, то би могло да се тълкува като възпрепятстване на правосъдието. Белият дом отхвърля това тълкуване. Самият Тръмп обвини Коми в лъжа и заяви, че е готов да опровергае под клетва свидетелските му показания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук