Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще пътува до пет азиатски страни през ноември, за да участва в регионалните срещи на високо равнище, съобщи Белият дом. Той ще посети Япония, Китай, Южна Корея, Виетнам, Филипините и американската държава Хавай по време на 11-дневно пътуване.

Ангажиментите на президента ще засилят международната решимост да се справят със севернокорейската заплаха, се казва в изявлението на Белия дом.

Северна Корея и САЩ са се захванали с гореща риторика през последните месеци. КНДР наскоро заплаши да свали американските самолети в региона. Азиатската страна проведе шестия си ядрен тест въпреки международното осъждане.

Преди десет дни американският президент Доналд Тръмп направи своя дебют пред Общото събрание на ООН. Съединените щати може и да нямат друг избор, освен напълно да унищожат Северна Корея, заяви тогава Тръмп от най-високата трибуна на световната дипломация.

В отговор, лидерът на комунистическата държава предупреди, че възнамерява да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!