изборната технология
на снимката: Политологът доц. Антоний Гълъбов

Патриотите се опитват все повече да се разграничат един от друг. Това каза в специално интервю за ДЕБАТИ.бг политологът доц. Антоний Гълъбов. По негови думи те са формирали коалицията „Обединени патриоти” с единствената цел да съберат възможно най-много гласове на парламентарните избори.

Сега обаче политическите сили се променят и е много важно кой с кого ще бъде съюзник на европейските избори. За съжаление на Волен Сидеров, Марин льо Пен припозна Марешки, констатира доц. Гълъбов. Затова най-близък партньор на лидера на „Атака” ще бъде Николай Бареков.

Явяването заедно на изборите за европейски парламент от страна на патриотите е все по- малко вероятно, което ще доведе до поражение за тях, категоричен е политологът.

„В ситуация, в която най-разпознаваем е г-н Джамбазки от ВМРО, това създава много сериозен проблем през възможността за явяване с обща листа на националистическите формации. По-точно Волен Сидеров си дава ясно сметка, че това става все по-малко вероятно. Ако те излязат с повече от две листи, те няма да имат нито един мандат. По-вероятно ще започне да изглежда г-н Марешки да получи мандат, отколкото партиите в сегашната предизборна коалиция „Обединени патриоти”.”

Като необичайно определи доц. Гълъбов поведението на БСП – с отказа й да влиза в пленарна зала, както и с все по-популистките й идеи, които граничат с националсоциализъм. БСП е много слаба, категоричен бе политологът, а от това дивиденти ще извлекат всичките й опоненти, а нейните симпатизанти ще се отдръпнат.

По отношение на протестите у нас срещу високите цени на горивата и редица други проблеми доц. Гълъбов изрази тезата, че зад тях се крие корпоративна битка.

Цялото интервю с доц. Антоний Гълъбов може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!