патриоти обединени
на снимката: Съпредседателите в коалицията "Обединени патриоти" Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров

„Всичко изчистихме, всичко е наред, всичко е прекрасно.“ С тези думи председателят на „Атака“ Волен Сидеров излезе отпродължилия няколко часа коалиционен съвет на „малката коалиция“ – „Обединени патриоти“.

Сидеров бе категоричен, че патриотите продължават да са заедно, но не можа да даде отговор кой ще смени вицепремиера в оставка Влаери Симеонов и дали въобще постът ще остане или ресорите ще бъдат преразпределени между останалите трима вицепремиери.

„Това ще го реши премиерът. Не знам какво е предложението, питайте премиера и останалите коалиционни партньори“, многозначително отклони въпроса Сидеров.

Сидеров обидено допълни:

„Няма нищо какво да кажа специално. Аз съм само един прост депутат.“

Не се очаква Валери Симеонов и Краисимир Каракчанов да дадат изявления след приключилия коалиционен съвет.

Припомняме, че спрягана за поста на Симеонов е сегашната началничка на кабинета му Марияна Николова. Информацията за това обаче не е потвърдена.

След 8 часа обсъждане в МС от малката коалиция мълчат. Според Катя Янева, ПР на Каракачанов, нямало постигнати договорености.

До този момент решението на коалиционните партньори е обвито в мълчание и неяснота. Единствено Волен Сидеров, който излезе пръв от сградата на Министерския съвет, където се проведе първо среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, а след това среща на лидерите на Обединени патриоти, бе пресрещнат от чакащи на студа журналисти и заяви, че премиерът ще определи дали ще има и кой ще е вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. „Аз съм просто депутат“, извини се Сидеров.

В отсъствието на Сидеров другите двама лидери Красимир Каракачанов и Валери Симонов най- вероятно не са стигнали до съгласие и единна позиция по оставката на Симеонов като вицепремиер.

В 18.00 ч, в края на работното време на деловодството на Народното събрание, не е депозирано проекторешение на МС за структурни и персонални промени на правителството „Борисов“ 3.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук