Валентин Златев
На снимката: Валентин Златев

Бившият ръководител на „Лукойл“ Валентин Златев е извикан за разпит като свидетел на 22 юни, съобщиха „Сега“ и „Капитал“, като се позоваха на неговия пиар Мая Жекова. Информацията не е потвърдена от МВР или прокуратурата. Не се знае също така и дали Златев се намира в България.

Мая Жекова категорично опроверга циркулиращите слухове, че бизнесменът се издирва от МВР. Тя е казала, че не знае кой точно го е извикал и е изразила предположение, че призовката е във връзка със списъка с имена на едри български бизнесмени, намерен в жилището на Атанас Бобоков, който е обвиняем по случая с отпадъците, заради който получи обвинения и вече бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Държавата срещу „Лукойл“

От месеци държавата предприема действия, които са насочени срещу „Лукойл България“. Вицепремиерът Валери Симеонов в прав текст обяви в телевизионна изява преди дни, че „следващият, който го очаква удар, е Валентин Златев“, а Комисията за защита на конкуренцията се активизира, като запечата складове на Българската петролна и газова асоциация. Парламентът пък разглежда закон, който да позволи създаването на държавна петролна компания, с цел да се засили конкуренцията на пазара на горива. За задържания и обвинен зам.-министър  Живков се твърди, че е стар приятел на Златев.

Освен управлението на „Лукойл“, което доскоро упражняваше, Златев има и страничен добре развит бизнес в областта на хотелиерството, където насочи усилията си след напускането на поста си в петролния гигант.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук