ДПС излезе с остра декларация заради предстоящия референдум в Турция на 16 април. В нея се посочва, че турският президент Реджеп Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата.  А това е опасно за България, Европа и света, посочват от ДСП. В декларацията се отправя призив всички демократични сили и държави да заемат категорична позиция срещу положителния резултат от референдума.

„Референдумът в Турция застрашава демокрацията, спазването на основните права и свободи, както и върховенството на закона. Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата. Той иска да бъде едновременно президент, премиер и партиен лидер”, се казва в декларация на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по повод на предстоящия в Турция референдум.

От ДПС се обявяват против грубото потъпкване на правата и свободите, агресивната външна политика на Ердоган, липсата на свобода на словото и режисирани и контролирани „опити за преврати“.

Припомняме, че само след 11 дни ще се проведе референдум за промяна в Конституцията. Ако измененията бъдат приети, те ще увеличат правомощията на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук