На снимката: Председателят на ДПС Мустафа Крадайъ

ДПС ще подкрепи програма за управление на страната до края на председателството на Европейския съюз, но без пряко участие във властта. Това заяви председателят на ДПС, Мустафа Карадайъ след срещата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той предупреди още, че независимо от сходството в програмите, може да се стигне до ситуация, при която мнозинството не може да проведе нужните и реформи в страната, както стана в предишния парламент.

По думите на Борисов, българското председателство на ЕС е обединяващата тема за 44­-то Народно събрание. Той настоя основна тема за следващата година да бъде правенето на политика в парламента, която би получила възможно най-­широка подкрепа:

На всички им е ясно, че ако не се състави правителство ­ да се отиде на нови избори, това вече е не само несериозно, не само тежко за държавата, не само политическа криза, която ще има необратими последици в този момент, а и ще рухне накрая и икономиката. Така че, така ни е избрал народът, такива обещания сме давали ­ с кой може и с кой не може, и независимо, че с ДПС програмите ни съвпадат по много теми, просто ще се опитаме да работим добре като управляващи и опозиция в парламента, ако разбира се те желаят ­ по определени теми.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук