Джейхан Ибрямов
Снимка: dps.bg

ДПС изключи пореден депутат от парламентарната си група на фона на разрива, който се появи между единия председател на партията Делян Пеевски и основателя на ДПС и почетен председател на движението Ахмед Доган.

Джейхан Ибрямов от днес е независим депутат, след като вчера той гласува номинацията на Росен Желязков за премиер с „въздържал се“.

По-късно уточни, че е искал да гласува „против“.

14 депутати от ДПС гласуваха против проектокабинета „Желязков“, сред тях и Джевдет Чакъров.

Кабинетът на ГЕРБ не мина в парламента (ОБОБЩЕНИЕ)

Все още не е ясна съдбата на останалите 14 депутати, които спазиха препоръката на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и гласуваха „против“ предложения за премиер с първия мандат.

По-рано днес стана ясно, че областният съвет на ДПС – Търговище снема доверие от Ибрямов.

Сред мотивите за снетото доверие са създаване на раздор сред избирателите, конфликти в екипите, както и неспазване на обещания и поети ангажименти пред електората в много населени места.

Предлага се Джейхан Ибрямов да бъде отстранен от Централния съвет на ДПС, от Централното оперативно бюро и като народен представител от парламентарната група на движението. Решението е взето с 34 гласа „за“, без „против“ и „въздържал се“.

Самият Ибрямов обясни пред репортери в Народното събрание, че решението за свалянето на доверието е взето под натиск от страна на ръководството.

Няма какво да ме изненада, защото познавам тези хора, работил съм с тях от години. С повечето сме били и в младежката организация на ДПС“, коментира той.

Ибрямов каза още, че познава добре и областния лидер на партията в Търговище Хамди Илиязов.

„Изключването не довежда до запазването на целостта на партията, а нашата идея е точно тази. Така не се ръководи сериозно структура като търговищката организация. Целостта на ДПС е много важна“, категоричен бе той, цитиран от БТА.

Преди да бъде отстранен от групата той съобщи, че в парламента се събира подписка за отстраняването му от групата на ДПС.

Начело с председателя Джевдет Чакъров – кои депутати от ДПС гласуваха против Желязков?

„Каквото и да се случи, ще остана независим народен представител, защото имам отговорност към избирателите от региона и пред целия български народ“, допълни депутатът.

Джейхан Ибрямов каза, че още снощи е получил обаждания с извинения от голяма част от хората, подписали документа в Търговище.

„Не съдя колегите, които са се подписали, не съдя и Хамди Илиязов, но нека обстойно се запознаят с Устава на партията“, завърши Ибрямов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук