Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

Представители на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС направиха една бърза совалка до стаята на ДПС в Народното събрание в търсене на парламентарна подкрепа. И явно постигнаха нещо позитивно.

От страна на ГЕРБ-СДС с ръководството на Движението се срещнаха Мария Габриел, Томислав Дончев и Десислава Атанасова, а от страна на ПП-ДБ – номинираният за премиер Николай Денков, Кирил Петков и Христо Иванов.

Стана ясно, че причина за разговорите, на които освен лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, присъства и депутатът Делян Пеевски, е тъсене на мнозинство за конституционна реформа.

От Движението вече подчертаха неколкократно, че няма да подкрепят правителство с участието на „Продължаваме промяната“, но днес Карадайъ беше очевидно по-сговорчив и обясни пред журналисти в Народното събрание:

Ние заявихме и ще участваме в разговорите и по същество, и в реализацията на конституционната реформа, което изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си съставят кабинет.”

Лидерът на ДПС подчерта, че не се отрича от думите си, че съюзът между първите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ  е „порочна сватба“, като коментира:

“Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет “Рамбовци” няма да има. Но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет. Искам да съм крайно ясен”.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук