Полиция горна оряховица русе

Мащабна полицейска акция се провежда в района на област Велико Търново. Тя е срещу конвенционалната престъпност. В районното полицейско управление в Горна Оряховица са отведени около 20 души, но от полицията съобщиха за БНТ, че те не са задържани. Ще им бъдат връчвани актове и ще бъдат разпитани.

В два от кварталите на Горна Оряховица – „Гарата“ и „Калтинец“, има изградени контролно-пропускателни пунктове. Полицейски служители спират автомобилите и проверяват документите на шофьорите.

Проверяват се сигнали за телефонни измами, кражби, наркоразпространение.

В полицията в Горна Оряховица дойдоха и данъчни, които ще проверяват съответствието на доходите с луксозните коли, които изобилстват в двата квартала, и платените налози от ромските фамилии.

В полицейското управление в Горна Оряховица за разпити и връчване на протоколи за данъчни проверки са привикани 28 души, свързани с телефонните измами. До сега в операцията са проверени 345 лица, двама са задържани.

Установени са извършителите на 8 престъпления. Образувани са две бързи производства – за притежание на дрога и за шофиране след употреба на наркотици. В Горна Оряховица полиция и данъчни работят по случаи с телефонни измамници и проверка на имуществото им, посочи директорът на ОДМВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

„Следва от НАП да им се връчат документи във връзка със започване на проверки по отношение на имотното им състояние, както и проверка на доходите им. 28 лица, всички са свързани с телефонни измами по един или друг начин. Към момента колегите работят, ако се докаже престъпна дейност от лицата, ще бъдат задържани“, обясни той.

Проверяват се още заложни къщи, автоморги, сечища и складове за продажба на дърва за огрев.

Акцията се провежда и на територията на Велико Търново, Стражица и Павликени.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук