близнаци
Снимката е илюстративна

Първите бебета за 2022 година са две момченца, родили се в един и същи час – 4:35 ч., в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ с София, съобщиха от лечебното заведение.

Новата година в Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” започна с раждането по естествен път на две момченца, които се появиха в един и същи час – 4:35 ч.

Двете момченца са с мерки съответно 3310 гр., 51 см. и 2930 гр., 48 см. Заедно с щастливите майки са в отлично здраве и благодарят на дежурните екипи под ръководството на на д-р Силвия Савова и акушерка Сибел Хамид и на д-р Борислав Георгиев, д-р Карина Вангелова и акушерка Красимира

Александрова. Това съобщиха на сайта на болницата.

Общо за 2021 година в Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ са родени 3157 бебета и болницата отново е първенец по брой раждания в България.

Последното бебе за 2021 година е родено в 17:20 часа и е момченце с мерки 4330 грама и 54 см., родено със спешно секцио.

В новогодишната нощ в Родилна зала на СБАЛАГ “Майчин дом работиха екипите на д-р Юри Хранов, д-р Атанас Чернев, д-р Борислав Георгиев, д-р Карина Вангелова и акушерките Красимира Александрова, Анелия Атанасова, Яница Дариткова, Сибел Хамид, неонатолог д-р Ася Гуленова, анестезиолог д-р Лора Ковачева. За последния ден на 2021 година в болницата са се родили общо 5 бебета.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук