онлайн сватба

Ма Джалун и неговата настояща жена Джан Йитон е трябвало да се оженят през октомври, но коронавирусната епидемия е променила плановете им за дълго жадуваната церемония, съобщават от Ройтерс.

Тъй като двойката е очаквала, че провеждането на голяма церемония няма да бъде възможно в близкото бъдеще, двойката казала “да“ в отговорор на въпроса дали искат да проведат сватбата си онлайн. Команията, която е предложила този необичаен вариант за провеждане на тържеството е базираната в Шанхай компания Ергенг, която се занимава с разпространение на видеа.

Облечени в традиционни китайски костюми, Ма Джалун и Джан Ийтон си размениха обети по време на  двучасовата церемония, на която присъстваха само организаторите и снимачният екип, но и която беше предавана на живо за семейството, приятелите и около още 500 000 зрители.

„Мисля, че няма за какво да съжаляваме, защото наистина има разлика между това да публикуваш съобщения онлайн и да общуваш с хората лице в лице. Но като проведем сватбата си по този начин можем да споделим щастието си с повече хора, дори и такива, които не познаваме. “, каза 26-годишният младоженец.

Новият коронавирус, открит за първи път в Ухан, столицата на централната китайска провинция Хубей, засега е довел до смъртта на повече от 4600 души и е заразил близо 83 000 в континентален Китай.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!