Джо Байдън
На снимката: Джо Байдън

Джо Байдън официално прие президентската номинация на Демократическата партия, съобщава Си Ен Ен.

В речта си в Делауеър Байдън заяви: „Обединени можем и ще преодолеем този мрачен период от историята на Америка“.

„Настоящият президент потопи САЩ в мрак“, заяви кандидатът по време на встъпителните си думи, визирайки Доналд Тръмп.

Твърде много гняв, твърде много страх, твърде много разделение. Тук и сега ви давам думата си: ако ми поверите президентството, ще ви поведа към най-доброто за нас, а не към най-лошото. Аз ще бъда съюзник на светлината, а не на мрака. Време е ние хората да се обединим, добави той и посочи, че ако Тръмп бъде преизбран „отново ще преживеем това, което е преживяхме през последните четири години“ и попита американците дали това искат за децата си.

Според Байдън Тръмп не поема никаква отговорност и разпалва пламъците на омразата и разделението.

„Това ли са Съединените щати, които искате за себе си, за семейството си, за децата си, попита Байдън. Аз ги виждам ги различно: щедри и силни, безкористни и смирени. Заедно можем да възстановим Америка.

По-късно Байдън отдели момент в речта си, за да благодари на бившия президент Барак Обама: „Ти беше страхотен президент“, обърна се към него кандидатът.

Байдън, който прекара два мандата с Обама, заяви, че децата могат да му се възхищават, добавяйки, че това не може да се случи с Тръмп.

„Президент, на който нашите деца можеха и се възхищаваха. Никой няма да каже това за сегашния обитател на Белия дом “, каза той.

„Никога няма да ви разочаровам“

Децата на Байдън, Ашли Байдън и Хънтър Байдън говориха преди баща им да приеме номинацията.

„Искаме да ви кажем какъв президент ще бъде баща ни. Ще бъде твърд. И честен. Внимателен и принципен. Той ще чува, ще бъде там, когато имате нужда от него. Той ще ви каже истината, дори когато не искате да я чуете. Той никога няма да ви подведе – казаха те заедно.

„Той е страхотен баща и вярваме, че ще бъде страхотен президент“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!