Джок Полфрийман
на снимката: Джок Полфрийман

Австралийският гражданин Джок Полфрийман се оплака, че МВР не му позволяват да напусне България. Вчера Върховният касационен съд потвърди окончателно предсрочното му освобождаване от затвора.

„Моля, не вярвайте на фалшиви новини. Не ми е позволено да напусна страната и това решение не е въз основа на закона, това е решение на правителството, което се ръководи от Бойко Борисов“, написа Полфрийман във фейбсук.

Той разказва, че МВР не му е позволило да се качи на полет при условие, че е билетът му е бил платен.

Според него българското правителство официално е уведомило австралийските власти, че няма да уважи съдебното решение и няма да му позволи да пътува свободно.

Засега от МВР не са реагирали на твърденията на Полфрийман.

Припомняме, че в четвъртък ВКС излезе с определение, че предсрочното освобождаване на Полфрийман е законно и няма основание за преразглеждане на делото.

Коментарът на Полфрийман дойде бързо и бе съпроводен с искане на оставката на бившия главен прокурор Сотир Цацаров като ръководител на КПКОНПИ заради злоупотреба с власт:

„Днес ВКС постанови, че искането на главния прокурор за отмяна на предсрочното ми освобождаване е неоснователно и невалидно. Сега призовавам Цацаров да подаде оставката си от КПКОНПИ поради злоупотреба със служебното си положение“, написа австралиецът във „Фейсбук“.

Австралиецът бе осъден за убийството на Андрей Монов през 2007 г. в центъра на София. Той бе освободен предсрочно миналата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!