Джок Полфрийман
на снимката: Джок Полфрийман

Година след като съм освободен, правителството още отказва да признае това и все още не ме пускат да изляза от България, заяви в своя профил във „Фейсбук“ австралиецът Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов и освободен със съдебно решение 6,5 години предсрочно. Той се оплака, че за разлика от затворниците, не му е разрешено да работи официално срещу заплащане и затова му се налага да моли за финансова помощ.

„И така следващия месец става 1 година откакто ме пуснаха от затвора.
Но тъй като правителството все още отказва да признае съдебното решение, че съм свободен, година по-късно все още твърдят, че съм затворник без право да напусна България.
Но за разлика от затворник, нямам право да работя (срещу заплащане).
Не обичам да го правя, но нямам друг избор. Предложиха ми платена работа, но след това се притесниха, че ще е проблем заради нелегалния ми правен статус.
Затова моля, изпратете ми колкото пари можете да отделите“ – пише австралиецът.
През май бившият вече вътрешен министър Младен Маринов е разпоредил на Дирекция „Миграция“ да предприеме съответните действия за сваляне на забраната на австралиеца за напускане, след като Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване Полфрийман.
Така за момента остава неясно какво задържа австралиеца в страната.

So next month it is 1 year since I was released from prison.But as the government is still refusing to acknowledge the…

Gepostet von Jock Palfreeman am Freitag, 21. August 2020

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук