Джокович
Новак Джокович

Просто трябва да се примирим с отлагането на Ролан Гарос. Не ни остава нищо друго. Признаниее е на първата ракета в света Новак Джокович. Така той коментира отлагането на Ролан Гарос с две седмици.

„Надявам се турнирът в крайна сметка да се състои. Всички ние искаме това. Миналата година година го преместиха за октомври, беше хладно, за първи път играхме на Ролан Гарос при такива условия. Този път го отложиха само с една седмица. Както разбрах, една от главните причини е.

Добрата новина е че по това време във Франция се очаква да бъдат разхлабени ограниченията

и това да позволи допускането до трибуните на по-голям брой зрители. Надявам се да се получи така“, радостно изтъкна тенисистът.

Според него е трудно да се коментира кое решение е правилно и кое не. От гледна точка на Ролан Гарос решението за отлагане на двубоите е правилно според Джокович. Той обаче смята, че някои турнири на АТР ще пострадат от изменението в графика на срещите. От Уимбълдън вече заявиха, че решението за отлагането на Ролан Гарос няма да се отрази на планираната дата за начало на турнира – 28 юни. Това означава, че между двете важни надпревари ще има само две седмици пауза, в което вероятно ще затрудни играчите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук