Джони Деп
На снимката: актьорът Джони Деп

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна днес с холивудската звезда Джони Деп, когото приветства и на когото благодари за всичко, което прави за популяризирането на Сърбия, съобщава РТС.

Джони Деп и представители на „Jervolino Studios“ са в Белград по повод промоцията на анимационния сериал „Puffins Impossible“, продуциран в Сърбия.

Поредицата е създадена в студиото на Андреа Йерволино и Моника Бакарди, основател на компанията майка „Iervolino & Lady Bacardi Entert на Милош Бикович. Ангажиращ и остроумен късометражен анимационен сериал за млади хора и млади по душа „Puffins Impossible“ с 54 епизода, скоро ще бъде достъпен за гледане на най-големите стрийминг платформи по света.

Известният актьор каза, че му е било приятно да работи по проекта.

„Сериалът е страхотна история за всички възрасти. Тя е остроумна, очарователна, абсурдна, абстрактна и възпитаваща. Удивително е колко добра работа е свършена само за година. Възхитен съм от креативността на хората от Сърбия“, каза Джони Деп.

„Производството на такъв сериал е важно не само за „Iervolino Studios“ и „Archangel Digital Studios“, които представиха този проект в партньорство, но и за сръбската творческа индустрия, както и за популяризирането на страната ни по света“, каза президентът Вучич.

В знак на благодарност за уважението, което проявява към Сърбия, както и за многобройните проекти, които осигуряват работа голям брой млади хора в страната, той ще награди Джони Деп на тържествена церемония за Деня на Република Сърбия.

„За мен е чест да бъда награден с орден за заслуги. За мен ще бъде голяма чест да дойда в Сърбия на 15 февруари и да присъствам на тържествената церемония. Ще продължа да работя за популяризирането на вашата прекрасна страна“, каза Джони Деп в знак на благодарност към президента за предоставената част.

Освен Джони Деп, Андреа Йерволино, Моника Бакарди и Милош Бикович също представиха проекта на президента.

През седмицата ще бъде открит официално клонът на „Iervolino Studios“ в Белград.

„Сърбия е един от най-вдъхновяващите пазари, на които ILBE оперира. Производството на сериала „Puffins Impossible“ е доказателство, че имаме способен и всеотдаен екип, готов за проекти от световна класа. Отворихме цял сектор, посветен на постпродукцията и визуалните ефекти, а плановете ни надхвърлят производството на анимирано съдържание. Нашата цел е Сърбия да стане Холивуд“, каза съоснователят на компанията Моника Бакарди.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!