Гръкът Грегориос Сахиндес купува Mercedes-Benz 200 D на 210 000 км за 6000 марки през 1981г. Автомобилът пък е произведен през 1976г. Мъжът сменя двигателя три пъти и прави общо 11 ремонта на задвижващия агрегат, но колата продължаваше да е силна въпреки това.

23 години по-късно гръкът поставя рекорд: германският автомобил изминава общо 4,6 млн. км на служба като такси. От компанията Mercedes-Benz са категорични, че тогава това е най-големият пробег на кола със звезда на предния капак.

Машината е карана предимно по улиците на Солун. А по време на Балканската криза Сахиндес е направил над 800 курса до Белград с кола, за да предостави лекарства и други продукти от първа необходимост.

Mercedes

С годините 200 D (55 к.с.) се превръща в 240 D (65 к.с., шасито и каросерията остават същите).

През септември 2014г. гръцкият таксиметров шофьор предоставя  на музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, Германия своята надеждна кабина.Днес таксито е представяно на различни събития като образец за надеждност.

Когато дошло време таксиджия да се раздели със скъпата за сърцето му кола, той се разплаква. За да го утешат обаче от компанията Mercedes решават да му подарят чисто нов C 200 CDI.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук