Един човек е загинал, а друг е тежко ранен при стрелба пред болница в Париж, съобщи Евронюз. Лекарите се борят за живота на втората жертва на кървавото посегателство, станало посред бял ден във фреската столица. Полицията издирва извършителя на кървавото нападение.

Според канал BFM починалият е мъж, a друга жена e тежко ранена. Тя е служител на службата за охрана в частната болница в Париж. Състоянието й е тежко, лекарите се борят за живота й, гласи официалното съобщение. Стрелецът е избягал от мястото на престъплението с мотоциклет. Според очевидци са произведени около шест изстрела. Колко от тях са поели телата на жертвите, все още френската полиция не е съобщила.

Какъв е поводът за инцидента в частната болница „Анри Дюнан“ в престижния 16-ти квартал на столицата, полицията те първа ще разследва. Лечебното заведение принадлежи на френския клон на Международния червен кръст. В момента полиция, пожарникари и линейки са на мястото на инцидента, съобщават различни медии. Не е ясно също така дали покушението е терористичен акт или личностна атака. Очаквайте подробности за инцидента в Париж.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!