Алтернатива за Германия
От "Алтернатива за Германия" смятат готвените санкции за икономическа война

Опозицията в Германия иска страната да напусне ЕС. Провокативната кампания за напускането на Евросъюза подеха членовете на най-голямата опозиционна партия в Германия. Те гласуваха новия си налудничав предизборен манифест днес.

Крайнодясната „Алтернатива за Германия“ – AfD ще изгради кампанията си върху анти-локдаун, анти-миграционна и анти-европейска платформа под лозунга „Германия. Но нормална“. Така наречената „Декзит“ („Dexit“) – политика за излизане от ЕС – се появи на двудневна конференция, за да затвърди стратегията си преди общите избори в Германия през септември, съобщи Евронюз.

Среща на 600 делегати въпреки пандемията

600-те делегати на AfD се срещнаха лично в Дрезден, въпреки продължаващата пандемия.Партията, която изгради своята политика върху противопоставянето на миграционната политика на канцлера Ангела Меркел, използва срещата, за да засили позицията си относно събирането на семействата на бежанци, гласувайки в полза на пълната забрана. AfD се опитва също да спечели критиците на германската политика. Възползва се от темата за коронавируса и се опитва да привлече хилядите, протестирали срещу мерките за блокиране през последната година.

Популистките им призиви са локдаунът в Германия да спре

Съпредседателят на партията, Йорг Мьотен, призова в събота за прекратяване на „тези оргии на забрани, тези затвори, тази лудост от заключването“. Партията отбеляза значителен спад в подкрепата си. Процентът падна до 11% от близо 13% на изборите през 2017 г., когато стана официална парламентарна опозиция. Дали популистките лозунги се харесват на управляващата партия, все още не е ясно. Свтът очаква коментарът още днес.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!