Home България Единственият багер, който укрепва подпорната стена в Триград, падна в реката

Единственият багер, който укрепва подпорната стена в Триград, падна в реката

Единственият багер, който укрепва подпорната стена в Триград, падна в реката
Снимка: Стоп кадър БНТ

Единственият багер, който до момента укрепваше подпорната стена, падна във водата. Багеристът е успял да излезе от ледените води без сериозни наранявания, съобщава БНТ.

„Паднаха подпорните и аз долу в реката, това се случи. Подравнявах тук, запълвах дупката. Остана два самосвала да сложим и край и изведнъж, то виж какво е. Изведнъж падна и това е. Счупих предното стъкло и излезнах“, казва и багеристът Веселин.

Преминаването по пътя остава изключително рисково. Пропускат се само линейки и автомобили, които карат вода, храна и лекарства.

„Няма да отлагаме, ще действаме, не мога да кажа в момента кога ще бъде възстановен участъкът. Това са стотина метра, които преди да го засипем едното платно изцяло го нямаше, а около 20-30 метра цялото платно три дни го ремонтираме този участък“, заяви Николай Юруков, зам.-кмет на Девин.

Към момента щетите в общината се оценяват за над 4 милиона лева, съобщи за БНТ кметът на Девин Здравко Иванов. Ще се търсят начини да се подпомогнат всички пострадали.

Ситуацията в Смолянска област се усложнява от падналия мокър сняг, който скъса електропроводи и остави десетки села без ток. Работят 40 аварийни екипа на ЕВН.

В засегнатите райони от валежите и придошлите води щетите са големи. Хората продължават да разчистват свлачища, наноси, инфраструктура, домове, скъсани водопроводи и прекъснати пътища. Щетите все още се изчисляват, но са за милиони.

Бедствено е положението в Смолян, Рудозем, Девин, Неделино и Борино, Благоевград, Симитли, Гърмен, Кресна и Петрич. В община Гърмен най-тежка е ситуацията в село Огняново, където трети ден няма питейна вода. В останалите седем села водоподаването частично е възстановено.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here