На снимката доц. Ефрем Ефремов

Не знам защо шефът на футболния съюз задължително трябва да е бивш футболист и не мога да разбера тази логика. Ясно е, че познава средата, хората, делегатите на конгреса. Но един доказан мениджър би бил по-добър ръководител. Това коментира дългогодишният спортен журналист и зам.-декан на Факултата по журналистика и масова комуникация доц. Ефрем Ефремов специално за ДЕБАТИ.БГ.

Вижда се – тези прекрасни родни футболисти от 94-та, извюювали достойно място на България, нямат качества да бъдат ръководители. Това важи и на по-ниско ниво – малко от големите футболисти стават успешни треньори. Те са единици – напримерФранц Бекенбауер, който е печелил титли и като футболист и като треньор.

Експертът акцентира, че да си добър футболист и добър ръководител са два коренно различни профила.

Трябва друг статут и друг начин на мислене. Мога да направя сравнение с ръководните страни във футбола, тези, които дават тон. Нито във Франция, Германия, Испания или Италия, ръководител на СПОРТА е бивш футболист от голямо равнище.

Защо за поредна година не се класирахме на европейското, какво се случва с ръководството в българския футбол, ще може ли Борислав Михайлов да освободи поста и Бербатов ли е новата реформатовска сила? Какво е общото между ситуацията в държавата и тази в спорта? Цялото интервю четете ТУК. 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!