Два взрива избухнаха в метростанции руския град Санкт Петербург. От главната прокуратура потвърдиха информацията, че става въпрос за терористичен акт.  Първата експлозията е станала на станция „Сенски площад“, а втората на съседната метро станция „Технологичен институт”. Девет души са загинали, а 20 са ранени. Това става ясно от съобщението  на Националния антитерористичен комитет. На всички пострадали се оказва необходимата медицинска и психологическа помощ.

От Министерството на извънредните ситуации съобщават, че станциите са задимени. На мястото на произшествието работят спасители и сътрудници на правоохранителните органи. Седем станции на метрото са затворени след експлозията. Пътниците са евакуирани, включително онези, които са се намирали в тунелите на метрото.

Междувременно стана ясно, че  на станция „Площад Въстание” е открито невзривено самоделно устройство, предава агенция „Интерфакс”.

Президентът на Русия Владимир Путин е бил информиран за взрива в метрото на Санкт Петербург, заяви неговият говорител Дмитрий Песков. Мерките за сигурност са усилени на летището в Санкт Петербург и в столицата Москва.

Към момента няма данни за пострадали българи.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!