биткойни

Теsla започна официално да приема биткоина като валута за закупуване на електрически автомобили, заяви изпълнителният директор Илон Мъск в сряда, съобщи АФП.

Това доведе до допълнително увеличаване на стойността на криптовалутата.

„Вече можете да си купите Tesla с биткоини“, обяви Мъск в Tуитър, изпълнявайки план, обявен през февруари, за приемане на криптовалутата като начин на плащане.

В резултат на думите на Мъск биткоинът поскъпна с 4,3% до 56 802 долара. Когато посетителите на американския уебсайт на Tesla кликват върху опциите за плащане, те вече могат да изберат да извършват транзакции с биткоини.

Но купувачите, които изберат тази опция, може да бъдат подканени да „ни предоставят допълнителна информация, която да ни позволи да потвърдим вашата самоличност“, пише в раздела „Общи условия“ на уебсайта на Tesla. „Всички продукти са на цени в щатски долари“, се добавя в уебсайтът. „Ако решите да извършите плащане с биткоини, трябва да платите сума биткоини, която е еквивалентна на покупната цена в щатски долари.“

В Туитър Мъск заяви, че Tesla може да приема директно плащания с биткоини и че тези суми „ще бъдат запазени като биткоини, а не конвертирани в реална валута“.

През февруари Tesla за първи път обяви план за приемане на криптовалутата, като средство за плащане на продуктите си. Компанията също така заяви, че е инвестирала 1,5 милиарда долара в цифрови пари.

Съобщението на Tesla, съчетано с ходове на Mastercard и други основни компании да приемат криптовалутата, помогнаха за повишаване на цената на биткоините до безпрецедентни нива през 2021 година. Цената им достигна рекордните 61 742 долара по-рано този месец.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук