Елена Гунчева

След като шестима депутати напуснаха парламентарната група на „Има такъв народ” и застанаха в подкрепа на управлението в оставка, първи отцепник се появи и от „Възраждане”. Изненада е, че това е тежката артилерия на партията – Елена Гунчева.  

Тя обяви във Фейсбук профила си, че напуска парламентарната група на „Възраждане”, но за разлика от бившите депутати от ИТН – тя напуска и Народното събрание. Информацията е потвърдена за „Хоризонт“ от самата нея.

Припомняме, че Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат в четвъртък, когато беше гласуван вотът на недоверие срещу правителството. От партията и тогава съобщиха, че тя е в болничен.

Тази нощ тя написа: „След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна „Възраждане“, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“.

Елена Гунчева изброява още причини за решението си – проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи“.

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Припомняме, че Елена Гунчева се изявяваше като един от най-верните и радикални членове на партията, като дори пожела Путин да изпрати една от ракетите си към българското Народно събрание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук