Елена Йончева
Снимка: БТА

Елена Йончева е номинирана за евродепутат на заседание на областния съвет на ДПС в Благоевград, потвърди за БНР председателят му Ведат Хюсеин и уточни, че тя е от гражданската квота.

Делян Пеевски отново е водач на листата за предсрочните парламентарни избори, но е и в тази за Европейския парламент. Той е получил най-много номинации и за двата вота на 9 юни.

Елена Йончева бе издигната на предходния евровот от БСП и досега беше в групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Номинацията и сега е от гражданската квота, уточни областният председател на Движението за права и свободи в Благоевград Ведат Хюсеин.

„Всеки има право на предложения. Областният съвет го предложиха. Изразиха позиция, че тя е защитавала позициите ни в Европейския парламент, заедно с Илхан Кючюк са защитавали интересите. Тя е от гражданската квота номинирана в областния съвет, не е номинирана от партийното“, посочи Хюсеин.

Елена Йончева бе осъдена окончателно за неплатени данъци

До края на седмицата предложенията на областното ръководство трябва да бъдат изпратени до централата на ДПС в София.

„Подреждаме листата по указанията на Централния съвет. Ние ги подреждаме по азбучен ред и вече Централният съвет е упълномощил Централното оперативно бюро, заедно с председателите, да подредят както за европарламент, така и за българския парламент“, заключи Ведат Хюсеин.

След като ДПС – Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат, лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира, че е изненадана от „арогантността това да стане публично“.

„Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден, когато вие разбрахте за тези зависимости. Това дава обяснение за прекратените ни отношения с Елена Йончева много преди вчерашния ден“, заяви Корнелия Нинова.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук