Елха Пловдив
Снимка: БНТ

Изкуствена елха с височина 13 м и тегло 1000 кг ще бъде монтирана пред община Пловдив. На 1 декември точно в 18 часа кметът на града Здравко Димитров ще запали светлините.

По традиция в церемонията ще се включи Хорът на пловдивските момчета, който ще изпее коледни песни.

Зеленото дръвче е изработено в Раковски и има над 4 хиляди клончета. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см. Декорацията ще е от малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Жилков гирлянд ще опасва фолийната елха и ще свети през нощта в красиви цветове. За върха се предвижда мигаща блиц светлина.

„Подготвили сме богата празнична програма за пловдивчани по Коледа. На 24, 25, 26 и 29 декември на сцената пред градската управа ще има обедни и вечерни концерти, в които ще участват симфонични състави, фолклорни и попгрупи“, информираха от градската управа.

Както всяка година, известни състави и певци ще забавляват жителите на града, които ще посрещнат 2023-а на площада. Очаква се в следващите дни новогодишната програма да бъде обявена.

Започна подготовката и на Коледен базар „Капана“, който ще се проведе от 16 до 26 декември. На него ще вземат участие 101 изложителя.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук