Кралица Елизабет II
на снимката: Кралица Елизабет II

Кралицата на Великобритания Елизабет II може да се оттегли от престола и короната да премине в ръцете на принц Чарлз, съобщава „Сън”.

Въпреки, че изрази като „смяна на режима” и „регентство” са забранени, наблюдатели смятат, че предаването на властта на практика вече е в ход.

Британският монарх ще навърши 95 години след 18 месеца. На тази възраст принц Филип се оттегли от обществения живот и в двореца са започнали коментари относно бъдещото „пенсиониране“ на кралицата.

Отбелязва се, че Елизабет II се появява все по-рядко на официални събития, на които я представлява принц Чарлз. Очаква се след успешната си обиколка в Нова Зеландия принц Чарлз да поеме контрола в кралското семейство.

Ключовата му роля в бруталното отстраняване на Андрю е поредната индикация за процес на преход от майка към син – от Чарлз като принц на Уелс към крал и държавен глава.

Според изданието, именно Чарлз е оказал натиск върху кралицата да отстрани принц Андрю от евентуални претенции към престола, след като стана ясно, че е поддържал контакт със самоубилия се милиардер Джефри Епщайн.

Източник от двореца е споделил, че „от известно време се е в ход планирането на Чарлз да стане крал”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!