На снимката: Ернестина Шинова

Предизборната кампания на ВМРО се оказа, че ще има нещо като талисман. Съпругата на евродепутата от ВМРО Андрей Слабаков- актрисата Ернестина Шинова влиза в предизборните листи на партията за вота на 4 април, но на неизбираеми позиции. Шинова ще бъде на последно място в листите на партията във Варна и Шумен. При днешното представяне на кандидатите от гражданската квота  на „войводите“ стана ясно, че Шинова сама е поискала тези позиции. Актрисата бе представена като „дамата, която ще краси предизборната кампания на ВМРО“.

Кой влиза в листите на ВМРО от гражданската квота?

В листата на ВМРО, които решиха да се явят сами на изборите, е и експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков. Само преди ден той прекрати членството си в БСП. Чуков ще е в листата в Стара Загора.

В листата на патриотите от гражданската квота влиза и икономистът и политически анализатор Кузман Илиев, който беше част от Института за дясна политика.

„Аз съм патриот и считам, че патриотизмът е най-големият щит срещу големите рискове, които предстоят глобално срещу нацията ни. Считам, че всички трябва да сме патриоти и всички партии трябва да са патриотични. За някои това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е“, посочи Кузман Илиев.

Лидерът на ВМРО обяви, че в листите на войводите ще има 105 представители от гражданската квота, 15 от тях са в трите софийски многомандатни района.

Красимир Каракачанов увери, че партията му ще води позитивна кампания:

„Битката няма да е лека, но съм убеден, че за пореден път ще се справим по най-добрия възможен начин в името на това да продължи един курс на политика, който ще бъде спирачка за безхарактерните политици, които са готови да отстъпват от нашите национални интереси – дали ще е Истанбулска конвенция, дали ще е Северна Македония. Да спираме онези негативни тенденции, които рушат бъдещето на българската държава“.

Част от гражданската квота на ВМРО ще са и  проф. Христо Смоленов, ген. Кирил Радев, ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров, пловдивският общински съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски, бивш депутат от РЗС на Яне Янев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!