Помните ли малките близначки Олсън, които се появиха като сладки дечица в редица филми от 80-те и 90-те години? Родени на 13 юни 1986 в Шърман Оакс САЩ. Близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън започват кариерата си едва на 9 месеца в сериала “ Пълна къща“. Там двете се сменят в ролята на на Мишел.

14

Като малки двете актриси се славеха с това колко са сладки, а по едно време и със скандалите около хранителното разстройство на Мери-Кейт. Снимаха се в десетки филми още като деца, а след това и като големи.

15

Успехи в модния бизнес

В момента и двете са бизнес дами и собственички на преуспяваща модна линия. Освен това са певици и се снимат още в различни роли. Близначките завършиха специалността „Медии и масова комуникация“ в университета Gallatin School of Individual Study в Ню Йорк. Освен това Аш е изучавала психология и фотография. И двете сести си имат домашни любимци – Ашли куче на име Луси, а Мери-Кейт – два коня , носещи имената CD и Star. Олсънките спортуват заедно тае-бо, а поотделно Аш тренира тенис и голф, а Мери-Кейт се занимава с йога и езда.

11

През 2006 г. момичетата укрепват връзката си с модната индустрия, появявайки се в рекламната кампания на Badgley Mischka. Малко по-късно същата година сестрите представят и първата си собствена линия The Row, която става изключително популярна и им носи слава като трендсетъри. Колекцията е предвидена за млади и преуспели момичета и съчетава виртуозно в себе си бохо шик и градска елегантност.

близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън

През 2007 година излиза линията „Elizabeth & James“, която е бум сред съвременните потребители с по-непретенциозен вкус. В края на 2009 година неуморните дами пускат поредната си колекция „Olsenboye“, където пък залагат на удобни, ежедневни дрехи и аксесоари в спортен стил и то на достъпни цени. През 2012 г. близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън получават престижната награда на модните дизайнери на Америка за най-добри дизайнери на годината, а 2014 г. взимат награда за най-добър дизайн на аксесоари. Започвайки от луксозна линия, са успели да създадат и успешни ежедневни модели, което се отдава едва на малцина дизайнери. Нищо чудно, че близначките Олсън се нареждат до имена като Миуча Прада, Дона Каран и Стела Макартни, а Ана Уинтор ги обявява като трендсетъри на модата на своето поколение.

21148287_10210691572467954_2067344512_n

Често забелязваме и влиянието им върху феновете – дамите обичат да копират своите идоли и да взимат най-доброто от личния им гардероб. Макар че двете звезди не са първите, които се опитват да разхождат тенденциите, те със сигурност успяват да ги наложат – факт, който не може да се отрече.

близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън

Едно време бе почти невъзможно еднояйчните близначки и холивудски знаменитости да бъдат различени, но в последните години те твърдо се разграничават една от друга с различни цветове в косите и индивидуални тоалети, а към днешна дата шокират, защото изглежда, че едната се е подложила на пластични операции, за да бъде уникална, и така сега има видима разлика в лицата.

32_2

Те имат и други различия, например в номера на обувките си. Мери-Кейт носи 38 номер а Ашли – 36. Ашли пък е по-висока с цели 3 сантиметра. Тя е 160, а Мери-Кейт – само 157. Ашли е по-голяма с две минути.

33

Смеем да кажем, че близначките вече са всеизвестни и с факта, че си падат по чичковци – и то много богати чичковци.

34

През 2015 г. Мери-Кейт ни изненада, като се омъжи за 47-годишния Оливие Саркози, а през миналата Ашли ни сюрпризира с нов възлюбен. Скандалното е, че новото гадже на 30-годишната тогава близначка е по-дърто от съпруга на сестра й. Ашли се гушка с 58-годишния финансист Ричард Сачс, който според мнозина може да й е татко. Очевидно обаче блондинката няма нищо против шушуканията на хората.

35

Любопитното е, че те имат по-малка сестра – Елизабет, която също започна кариера в киното, и се справя много добре, а жълтите медии веднага разпространиха версията, че близначките я недолюбват, което, естествено, не се оказа вярно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте страницата на „Дебати“ във фейсбук!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!