Александър Русев е една от звездите на Световна федерация по кеч WWE.  У нас тя набира популярност в началото на новия век, като и досега се помнят имената на известни кечисти като Скалата, Трите хикса, Леденият Стийв Остин и други. Русев е и първият българин в WWE.

Той е родом  от Мътеница, Пловдивско. Мечтата да се качи на кеч-ринга идва, когато още е много малък.

„Отидох на бригада в САЩ и поостанах малко повече. Изтеглих заем, който не можех да върна. Така започна пътят му зад Океана”, споделя Русев.

Когато емигрира в САЩ, поначало живее в щата Вирджиния, а по-късно се премества в Торънс, Калифорния. Там започва да тренира кеч в академия Knokx Pro при бившите звезди от WWE Гангрел и Рикиши. Барняшев официално дебютира като кечист на 22 ноември 2008г. в малките кеч шоута с името Мирослав Макаров като побеждава Ериъл Стар.

През 2010г. се състезава за Vendetta Pro Wrestling с името Мирослав. Негов мениджър там е Маркъс Мак. Той и няколко други кечисти участват във видеото на песента The Whole F’n Show на Роб Ван Дам.

През септември 2010г. Барняшев подписва договор с WWE.Като всички новоподписали млади таланти е изпратен в Florida Championship Wrestling (FCW), тренировъчна компания, където получава името Александър Русев. Първия му телевизионен мач е на 17 юли 2011г., като побеждава Майк Долтън, а негов мениджър е Ракел Диаз. Малко след дебюта си къса предни кръстни връзки и менискус като се възстановява 6 месеца. Русев се завръща в FCW през март 2012г. През лятото на 2012 г. претърпява фрактура на шиен прешлен, в резултат на което временно ръката му е парализирана. По време на възстановяването си той пътува до Тайланд, където учи муай тай.

 

Днес всяка седмица Русев излиза под българското знаме пред хиляди зрители в препълнени зали и милиони пред малките екрани. Истинското му име всъщност е Мирослав Барняшев. Той успява да сбъдне мечтата на много български деца от съвременното поколение и да се качи на един ринг с най-големите в този спорт.

Макар схватките в кеча да са по сценарий, нужните атлетизъм и подготовка са огромни и всеки от тези спортисти е изправен пред предизвикателства и контузии. Малцина са и тези, които имат нужната харизма и физика, за да преминат през тясното сито на WWE.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!