Принц Хари навършва днес 34 години – първият му рожден ден като женен мъж, пише в. „Метро“. На 15 септември 1984 година се ражда принц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън – Уиндзор, херцог на Съсекс, по известен с прякора си принц Хари.

Принц Хари

По-малкият брат на принц Уилям, бъдещият крал на Англия, и второто дете на принц Чарлс и Даяна – покойната принцеса на Уелс, е свикнал да бъде под светлината на прожекторите още от своето раждане.

Принц Хари

В ранните си години принцът има репутацията на бунтар – редовно попада на първите страници на клюкарските издания с разюзданите партита, които посещава и организира.

Принц Хари

След като завършва обучението си в кралската военна академия „Сандхъртс“ и служи в Афганистан Хари започва да се занимава с благотворителност и посвещава живота си на инициативи, чийто патрон приживе бе майка му Даяна.

Принц Хари

През април неговата баба – кралица Елизабет Втора го направи посланик за младежта на Британската общност – международна организация, в която членуват предимно бивши британски колонии.

Принц Хари

Очаква се следващият месец принц Хари и съпругата му Мегън да се отправят на първата си визита в Австралия, Нова Зеландия и островите Тонга.

Принц Хари

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!