Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

Нападките към правителството от ГЕРБ и ДПС се използват за много тесни партизански цели. Тази трудна управленска конфигурация не може да произведе конструктивна политика. Пречките са в един глупав партиен егоизъм, който кара партиите да се надиграват на дребно ниво. Тук идва отговорността на Борисов, който е опитен политик. Той трябва да осъзнае, че като не създава конструктивна среда в отношенията с „Продължаваме промяната – Демократична България“, дърпа стола под Мария Габриел. Това заяви по Би Ти Ви евродепутатът Радан Кънев.

„Писменото споразумение е възможно решение, стига да не е ход от политическата игра. В момента Борисов е на пясъчника – играе си и се забавлява. Целта му е да уязви основния му политически опонент – ПП-ДБ“, добави евродепутатът.

По думите му това, което стана на местните избори, е добра, но недостатъчна промяна. Българското общество показа, че иска положителна промяна, отбеляза Радан Кънев.

„Още преди целия последен мандат на Борисов България излъчваше нестабилност и тежка корупция. Това, което се промени положително, е, че разпокъсаната среда в управлението дава много малко шансове за злоупотреба власт. Не е положителна липсата на съгласие по основни приоритети в разпокъсаната среда“, коментира още евродепутатът.

В отговор на въпрос той посочи, че няма да е изненадан, ако в кабинета има излъчени от ГЕРБ-СДС министри, тъй като те са най-голямата политическа сила.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук