марин льо пен

След френското правосъдие и Европейският парламент на свой ред замрази субсидиите за „Националния съюз“ („Националния фронт“) – крайнодясната партия, ръководена от Марин Льо Пен, пише днес „Журнал дю Диманш“.

Субсидиите са предназначени за депутатите от Националния съюз в Европарламента за финансиране на тяхната дейност и за заплащане на сътрудниците им. Спирането им е заради подозрения в злоупотреби.

В началото на юли стана известно, че френски съдебни следователи са решили да удържат два милиона евро от държавните дотации, които трябваше да получи Националният съюз. Следствието подозира партията на Льо Пен в създаване на скрита система за злоупотреби в европейски пари. Водачката на партията Марин Льо Пен още тогава опроверга обвиненията и обяви тези действия за противозаконни, определяйки ги като опит за убийството на първата опозиционна сила във Франция. По думите й без тези пари има опасност партията да престане да съществува още в края на август, тъй като няма да може да плати на служителите си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук