А портретът от стената...

Протестът срещу Румен Радев пред билдинга на „Дондуков“ №2 придобива все по-реални очертания, макар че реално ще започне в 18:30 ч. Вчерашното брутално изказване на президента по време на връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство очевидно е ядосало европеидните хора в България.

Въпреки двусмислените му фрази, че е „нецелесъобразно от негова страна“ да връчи мандат на ПП-ДБ, но той ще го направи, защото е „призван да брани“ Конституцията, а те по-добре да не правят правителство, защото „мандатът е дискредитиран“, малко разумни граждани не прозряха каква е интимната му мисъл – а именно: еднолично управление в посока Евразия. Така Румен Радев на собствена сметка ще трябва да изпита демократичното удоволствие много хора да викат срещу теб.

Според водещи български политолози президентът де факто наруши Конституцията с този си измислен някъде другаде подход. Затова и фейсбук не затрая и, точно както подкрепи вдигнатия му юмрук „срещу мутрите“ през 2021 г., така и се изправи срещу него, когато стана ясно чии интереси защитава.

Ето какво призова фейсбук групата, организираща протеста:

На 30.05 от 18:30 се събираме пред Президентството! Само с български и ЕС знамена, както и знамена на кандидат-членки за ЕС! България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички!

Акцентите са:

  1. Европейският път на България! Българските институции трябва да изпълняват задълженията ни като достоен член на ЕС и НАТО.
  2. Спазване на конституционните механизми за парламентарно управление и редовно правителство.
  3. Чл. 1 (3) от Конституцията: Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност.

Няма да позволим да се превърнем в Беларус!

Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента! Всички граждани, подкрепящи европейския път и спазването на Конституцията, са поканени!

До довечера, 18:30 на фонтана пред пРезидентството!

Още вътрешнополитически новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук